­

Veel gestelde vragen

Alles wat je weten wilt, vindt u binnen onze veel gestelde vragen sectie. Mocht u na het lezen van onderstaande vragen en antwoorden nog steeds vragen hebben, stuur ons dan een mail via info@heveahaven.nl of bel met 06 – 38 20 00 32.

Dit wordt gegeven door een van de ligplaatshouders. Het is geen activiteit van Heveahaven.

Op dit moment hebben we nog geen zeilinstructeur, maar hier wordt aan gewerkt.

Bij voldoende interesse (minimaal 15 pers.) zal St. Heveahaven weer een cursus vaarbewijs 1 organiseren. De laatste cursus bestond uit 6 lesavonden en de totale kosten inclusief examen waren circa € 220,-.

Door je te laten inschrijven voor een certificaat bij de werkgroep certificaathouders (info@heveahaven.nl). Watersporters die reeds een ligplaats hebben in Heveahaven, gaan voor.

Ja! Er zijn daarom ook maar 44 certificaten te verdelen (totaal 49 ligplaatsen waarvan 5 voor passanten). De certificaathouders die (nog) geen ligplaats hebben, moeten ieder jaar op uiterlijk 31 december aangeven of ze wel of niet gebruik maken van dit recht. In de zomer hierop volgend.

Indien beschikbaar kunnen passanten gratis 2 uur lang gebruik maken van de twee aanwezig fietsen. Buslijn 52 brengt je naar Wageningen via Renkum en Heelsum, of naar Arnhem via Oosterbeek. De dichtstbijzijnde halte is bij Heveadorp op 900 meter lopen vanaf de parkeerplaats.

Er is geen inzamelingspunt voor vuilwater. Er is wel een afgesloten afvalcontainer, vlakbij de loopbrug. De havenmeester van dienst maakt de container natuurlijk voor je open.

Er is een toilet. Deze is aangesloten op een IBA. Let dus op dat je alleen het ongebleekte wc papier gebruikt. Babydoekjes of ‘vrouwelijk verband’ altijd in de afvalemmer, om verstopping en milieuschade te voorkomen. Er zijn geen douches i.v.m. het ontbreken van drinkwater.

Ja dat kan, ook hiervoor graag even bellen met de havenmeester. 06 – 38 20 00 32

Er zijn minimaal 5 passanten plekken, de maximale lengte is zo’n 12 meter. Passanten betalen € 1,50 per lengtemeter, per nacht. Bel vooraf met de havenmeester:06 – 38 20 00 32. Dat voorkomt teleurstellingen.

Ja dat kan, alleen een zomerseizoen (april-oktober). Kosten €105,- per lengtemeter. Informeren naar de beschikbaarheid doe je door een mail te sturen naar: info@heveahaven.nl.  Je ontvangt dan een inschrijvingsformulier, als dat retour ontvangen is, nemen we de aanvraag in behandeling.

’s Winters moeten alle boten / schepen uit Heveahaven verdwenen zijn i.v.m. ijsgang of extreme waterstanden.

Nee, wel kun je het certificaat teruggeven aan de Stichting Heveahaven. Als niet alle certificaathouders dit op dezelfde dag aanvragen, kun je er van uit gaan dat je binnen twee weken je inleg geretourneerd krijgt. Op dit moment (2016) is er een wachtlijst voor certificaten.

Er is geen walstroom! Heveahaven draait op zonne-energie, daarom is de capaciteit beperkt.

Het is mogelijk om een ligplaats voor een zomerseizoen te huren, informeer naar de beschikbaarheid op: info@heveahaven.nl. De kosten bedragen € 105,- per lengtemeter.