De Heveahaven bij het stuwcomplex Driel groeit komend vaarseizoen naar 61 ligplaatsen. De jachthaven die net het tweede seizoen achter de rug heeft hoopt zo de wachtlijst voor een ligplaats weg te werken.

De Stichting Heveahaven ging in 2016 met 49 ligplaatsen van start. Vijf van die plaatsen zijn voor passanten, de overige plaatsen voor ‘vaste’ gebruikers. De belangstelling is zo groot dat er afgelopen vaarseizoen al met een wachtlijst werd gewerkt. Komend vaarseizoen, dat 1 april 2018 van start gaat, wordt de aanlegsteiger met 23 meter verlengd en worden er zes zogeheten vingersteigers op aangesloten. Dat biedt plaats aan twaalf extra schepen.

“We zien een gedragsverandering bij botenbezitters. Die willen vaker, maar wel korter varen en een aanlegplek hebben dichter bij huis. Ruim 80 procent van alle ligplaatsen in in handen van mensen die in de gemeente Renkum wonen. Maar ook uit Overbetuwe krijgen we steeds meer aanvragen”, weet voorzitter Oscar Hollink.

Mocht u ook interesse hebben in een ligplaats, neemt u dan vrijblijvend contact op met met ons via info@heveahaven.nl.

Op zoek naar een ligplaats?

NEEM GERUST CONTACT MET ONS OP

Jachthaven De HeveaHaven ligt in een groene omgeving ten zuidoosten van Heveadorp. De rustige haven heeft basale voorzieningen en is een goede uitvalsbasis om de Nederrijn af te varen of historische plekken te bezoeken.